Με σημαντικά συμπεράσματα, αυξημένη προσέλευση και βραβεύσεις ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ελαιοκανθάλης στην Αρχαία Ολυμπία

H Διεθνής Εταιρεία Ελαιοκανθάλης (OIS) ολοκλήρωσε πρόσφατα το Συνέδριο της που  πραγματοποιήθηκε στις 2&3 Ιουνίου στην Αρχαία Ολυμπία και ήταν το τρίτο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 ετών. Το 1ο έλαβε χώρα στο νησί της Ζακύνθου, το 2ο  πραγματοποιήθηκε στην Ubeda στην Ισπανία και το 3ο συνέδριο της OIS, για να τιμηθεί το 2016 ως Ολυμπιακή χρονιά, αποφασίστηκε να διοργανωθεί στην Ολυμπιακή Ακαδημία στην αρχαία πόλη της Ολυμπίας. Αρκετοί από τους σημαντικότερους επιστήμονες στο χώρο του ελαιολάδου συγκεντρώθηκαν για να ανταλλάξουν πληροφορίες και να μοιραστούν τα νέα ερευνητικά δεδομένα με περισσότερους από 400 συνέδρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Δρ. Jose Amerigo, Ιδρυτής της OIS, μίλησε για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί κατά τα τελευταία 3 χρόνια στο συνδυασμό της υγείας και της γαστρονομίας με την ελαιοκανθάλη και τις άλλες συναφείς φαινόλες που βρίσκονται στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και την μεσογειακή διατροφή. Ο στόχος της OIS είναι να συνδυάσει την πρακτική και την κλινική έρευνα για να αποδείξει και να διαδώσει τις βιολειτουργικές ιδιότητες του ελαιολάδου και τη χρήση του μέσω των κατάλληλων γαστρονομικών συνδυασμών.

Ο Kαθηγητής Προκόπιος Μαγιάτης, αντιπρόεδρος της OIS, παρουσίασε τα βραβεία Olympia Health & Nutrition Awards για τη διάκριση των ελαιολάδων με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φαινολικές ενώσεις. Πρόκειται για τον μοναδικό διαγωνισμό ελαιολάδου που βασίζεται στην περιεκτικότητα των ειδικών υγειοπροστατευτικών φαινολών και όχι στη γεύση. Είναι ο πιο επαληθεύσιμος και αντικειμενικός διαγωνισμός στον κόσμο. «Ελπίζουμε ότι θα γίνει θεσμός και θα συναντηθούμε ξανά εδώ στην Ολυμπία για να αποκαλύψουμε τα πιο υγιεινά ελαιόλαδα στον κόσμο.”

Ο Dan Flynn από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, UC Davis olive center, έδωσε μια ομιλία σχετικά με την ανάγκη για περισσότερη φαντασία στην εμπορία και το μάρκετινγκ των ελαιόλαδων πλούσιων σε ελαιοκανθάλη προκειμένου να κερδηθεί ένα τμήμα της προσοδοφόρας αγοράς βιολειτουργικών τροφίμων στις ΗΠΑ, όπου οι πωλήσεις τους είναι στα ύψη.

Ο Kαθηγητής Eric Tangalos από την Mayo Clinic εξήγησε την άνοδο της νόσου Alzheimer και τις επιπτώσεις της στα άτομα και τις οικογένειές τους. Η έγκαιρη ανίχνευση είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση αυτής της ασθένειας και πολύ σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα προληπτικά μέτρα, όπως o δραστήριος τρόπος ζωής και η σωστή διατροφή με τη χρήση ελαιολάδου, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και τη χρήση νέων φαρμακευτικών θεραπειών.

Ο Kαθηγητής John William Newman από το US dept. of Agriculture, at the Western Human Nutrition Research center in Davis California περιέγραψε την κλινική έρευνα που διεξήχθη σχετικά με την επίδραση λαδιού πλούσιου σε ελαιοκανθάλη στη συσσώρευση των αιμοπεταλίων του αίματος. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το λάδι αυτό έχει επίδραση στη συσσώρευση των αιμοπεταλίων του αίματος παρόμοια με ιβουπροφαίνη.

Η Δρ. Ελένη Μέλλιου παρουσίασε την ανακάλυψη μιας νέας ποικιλίας ελιάς που βρέθηκε στην περιοχή της Ολυμπίας και της Γορτυνίας. Η ποικιλία αυτή υπάρχει στην περιοχή για περισσότερο από 1500 χρόνια όπως φαίνεται από ορισμένα γηραιά δένδρα, αλλά παρέμενε παραμελημένη και χωρίς κάποιο επίσημο όνομα (ήταν γνωστή ως ντόπια λαδολιά ή χωραϊτικη). Η Δρ. Μέλλιου πρότεινε η ποικιλία να ονομαστεί Ολύμπια επειδή ανακαλύφθηκε στις περιοχές γύρω από την Ολυμπία. Το ενδιαφέρον γεγονός για αυτή την ποικιλία ελιάς είναι ότι παράγει πολύ ελαιόλαδο με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε φαινολικές ενώσεις.

Ο Δρ. Ramon Estruch εξήγησε τα αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής μελέτης PREDIMED από την οποία προκύπτει σαφώς ότι μια διατροφή πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη που προέρχονται από το ελαιόλαδο είναι καλύτερη για την καρδιαγγειακή υγεία από ό, τι μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά, και αποδείχθηκε επιτυχής σε ηλικιωμένα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Ο Kαθηγητής Stefanos Kales από την Ιατρική Σχολή του Harvard παρουσίασε τη μελέτη που έχει ξεκινήσει σε 1000 πυροσβέστες στις ΗΠΑ που θα ακολουθήσουν Μεσογειακή διατροφή με επιλεγμένα ελαιόλαδα. 

Η Kαθηγητής Amal Kaddoumi από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα στο Monroe περιέγραψε τα αποτελέσματα της εν εξελίξει έρευνας της σχετικά με την επίδραση των ελαιόλαδων με υψηλή ελαιοκανθάλη για τη νόσο Αλτσχάιμερ και όπως τόνισε “τα αποτελέσματα των μελετών μας υποστηρίζουν την ευεργετική και προστατευτική δράση του ελαιολάδου έναντι της AD (Νόσου Alzheimer) και CAA (εγκεφαλική αμυλοειδή αγγειοπάθεια)”.

Η Mary Flynn PhD Αναπλ. Καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Brown, ανέλυσε τα οφέλη της διατροφής πλούσια σε ελαιόλαδο. Στην ομιλία της «Αφήστε τα τρόφιμα να είναι τα φάρμακά σας και αφήστε τα φάρμακα είναι τα τρόφιμα σας”, η Δρ. Flynn εξέφρασε την άποψή της ότι ίσως το ελαιόλαδο είναι περισσότερο φάρμακο παρά τρόφιμο.

Ο Δρ. Bouaziz εξήγησε πώς η Τυνησία έχει αναπτύξει την παραγωγή ελαιολάδου με βάση την προστιθέμενη αξία και τα οφέλη για την υγεία, και ότι εκεί συνυπάρχουν οι σύγχρονες γεωργικές και παραδοσιακές μέθοδοι αρμονικά.

Η συνεχιζόμενη έρευνα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τονίστηκε από πολλές παρουσιάσεις. Η σταθερότητα των φαινολικών συστατικών του ελαιολάδου κάτω από διαφορετικές συνθήκες αποθήκευσης παρουσιάστηκε από την  Άννια Τσολάκου, η βελτιστοποίηση του τεστ Aristoleo και η σύγκριση του με τις μεθόδους Folin και NMR, από την Ηλιάνα Καλαμπόκη, η επίδραση του χρόνου και της θερμοκρασίας μάλαξης στο φαινολικό περιεχόμενο του λαδιού από τον Παναγιώτη Διαμαντάκο. Ο Kαθηγητής Feliciano Priego από το πανεπιστήμιο της Κόρδοβα παρουσίασε μια νέα μέθοδο LC-MS/MS για τη μέτρηση της ελαιοκανθάλης που ήδη χρησιμοποιείται στην εν εξελίξει έρευνα για τη βιοδιαθεσιμότητα της ελαιοκανθάλης που πραγματοποιείται από τον καθ. Li Li Ji από τον πανεπιστήμιο της Μιννεσότα. Η Δρ. Λάγουρη παρουσίασε μια νέα μέθοδο on line  παρακολούθησης της ποιότητας του ελαιολάδου, ενώ ακόμα μίλησαν οι κ. Κωνσταντίνος και Απόστολος Κυριτσάκης καθώς και ο καθ. Γκέρτσης από την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και ο καθ. Δημόπουλος από το ΤΕΙ Πελοποννήσου. Τέλος παρουσιάστηκαν από την Δρ. Μάρθα-Σπυριδούλα Κατσαρού τα αποτελέσματα της πρώτης κλινικής μελέτης σχετικά με την θετική επίδραση της κατανάλωσης ελιών τύπου Καλαμάτας στο λόγο LDL/HDL χοληστερόλης και την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος. 

Επειδή φέτος είναι μια Ολυμπιακή χρονιά, η OIS αποφάσισε να πραγματοποιήσει τελετή απονομής βραβείων για να αναγνωριστούν τα ελαιόλαδα που περιέχουν το υψηλότερο φαινολικό περιεχόμενο, και ιδίως ελαιοκανθάλη, τα ελαιοτριβεία που καινοτομούν και οι άνθρωποι και οι εταιρείες που προωθούν την έρευνα και την ανάπτυξη, καθώς και εκείνες που δημιουργούν γαστρονομικές συνταγές με αυτά τα ελαιόλαδα πλούσια σε φαινόλες.

To βραβείο για το ελαιόλαδο με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη απονεμήθηκε στο «The Governor”, 966 mg ανά κιλό, που παράγεται από την οικογένεια Δαφνή και προέρχεται από Λιανολιά Κέρκυρας. Το βραβείο υψηλότερων συνολικών φαινολικών ήταν το «Drop of Life» 3076 mg ανά κιλό που παράγεται από την εταιρεία The Greek Olive Estate της οικογένειας Μαθιόπουλου στη Γορτυνία και προέρχεται από την ποικιλία που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και ονομάστηκε “Ολύμπια”. Συνολικά υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό 565 δείγματα από 325 παραγωγούς/εταιρείας από την Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Κύπρο, Μαρόκο και Ουρουγουάη.

Το συνέδριο της OIS συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου της αρχαίας Ολυμπίας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και πολλών χορηγών από τον κλάδο του ελαιολάδου στην Ελλάδα. Ο Δρ. Μαγιάτης τόνισε“Είμαι συγκινημένος με το ποσό της οικονομικής στήριξης που δόθηκε ως χορηγία από τους ίδιους τους Έλληνες ελαιοκαλλιεργητές ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς μας και τους υποστηρικτές που έκαναν δυνατό αυτό το γεγονός”.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Κατηγορία

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ – ΤΣΙΜΠΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ANGELOPOULOU KATERINA -TSIMPIDOU MARIA

GOLD

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΓΩΝΑ

ANGELOPOULOU PAGONA

GOLD

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ – PAMAKO

ANDROULAKIS EFTYCHIOS – PAMAKO

GOLD

ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΛΑΔΟΠΕΤΡΑ

VASILAKI ZACHAROULA-LADOPETRA

GOLD

ΔΑΦΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ  THE GOVERNOR

THE GOVERNOR

GOLD

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

2GENSGREECE

GOLD

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΛΕΟΝΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ

DIMOPOULOS DIMITRIS

GOLD

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

OLEO

GOLD

ΔΡΕΜΕΤΣΙΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ASKLEPIOS

GOLD

ΖΙΩΓΑ ΣΟΦΙΑ

ZIOGA SOFIA

GOLD

ΖΩΤΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ZOTOU ELENI-AIKATERINI GOLDEN TREE

GOLD

ΘΕΡΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

THERIANOS DIMITRIS

GOLD

ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  E-LA-WON

KAMPOURIS IOANNIS E-LA-WON

GOLD

ΚΑΣΕΛΛ

KASELL

GOLD

ΚΟΡΝΙΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

DIVINUS-GLORIA OLIVAE

GOLD

ΚΟΤΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

KOTTIS NIKOLAOS

GOLD

ΚΡΗΜΝΑΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  LIVA

KRIMNIANIOTIS NIKOLAOS – LIVA

GOLD

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

KONSTANTOPOULOS DIMITRIS

GOLD

ΛΗΜΝΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

LIMNIOTIS SOTIRIS

GOLD

MΑΘΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

THE GREEK OLIVE ESTATE-DROP OF LIFE

GOLD

ΜΑΜΜΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  MILESTONE

MAMMASIS KONSTANTINOS-MILESTONE

GOLD

BLAUEL GREEK ORGANIC PRODUCTS

BLAUEL GREEK ORGANIC PRODUCTS

GOLD

ΜΠΑΚΛΗΣ ΙΛΑΡΙΩΝ

BAKLIS ILARION

GOLD

ΝΗΛΕΑΣ

NILEAS

GOLD

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

EROTOKRITOS

GOLD

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

PAPADOPOULOS KONSTANTINOS- ΜYTHOCIA

GOLD

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

PETROPOULOS DIMITRIS

GOLD

ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ ΜΑΝΟΣ

PIROUNIAS MANOS

GOLD

ΣΚΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

SKIKOS DIMITRIS

GOLD

ΣΚΟΝΔΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

SKONDRAS GEORGIOS

GOLD

ΤΡΙΠΟΤΣΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

TRIPOTSERIS DIMITRIOS

GOLD

ΤΡΥΨΙΑΝΗ ΡΩΞΑΝΗ-ΣΟΦΙΑ

TRYPSIANI ROXANI-SOFIA KALAMI

GOLD

ΤΣΙΑΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

TSIAGKAS KONSTANTINOS

GOLD

ΨΟΥΝΟΥ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΥΗ

YANNI’S OLIVE GROVE

GOLD

ΑΤΣΑΣ

V.ATSAS ORGANIC PRODUCTS LTD

GOLD

 

ACEITES JUVENTUD

GOLD

 

L’ ALQUERIA

GOLD

 

OLIOLI BIODINAMICO S.L.

GOLD

 

MOLINO DE ZAFRA

GOLD

 

CASAS DE HUALDO

GOLD

 

AGROVIM

SILVER

 

GAEA FOODS

SILVER

GIOVANNI BIANCHI

ARGALI

SILVER

ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ

DAMIANAKI IOANNA-NATURE BLESSED

SILVER

ΑΔΙΚΗΜΕΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ADIKIMENAKI MARIA

SILVER

ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΝΑΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ)

ALEXIOU STAVROULA – ΚΤΗΜΑ FUGA

SILVER

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

VASILOPOULOS DIMITRIS

SILVER

ΒΛΑΧΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

VLACHOS ANTONIS

SILVER

ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

GKAMPRELA KATERINA

SILVER

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ – ΤΣΑΡΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

SPARTA GROVES

SILVER

ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

DROSOPOULOS DIMITRIS

SILVER

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

THEODOROPOULOS THEODOROS

SILVER

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΔΑΛΙΑΝΗ ΘΕΟΧΑΡΗ)

THEODOROPOULOS SPYROS-DALIANI THEOCHARI

SILVER

ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

KALAMPOKA KONSTANTINA – EIRINI PLOMARIOU OLIVE OIL

SILVER

NAVARINO ICONS

NAVARINO ICONS

SILVER

ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΚΑΛΟΧΕΡΗ ΕΙΡΗΝΗ)

KALLIMANIS GEORGIOS

SILVER

ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΣΚΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

KALFAKAKOS GEORGIOS 

SILVER

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

KARAGIANNIS NIKOLAOS

SILVER

ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

KARAMPOTSOS GEORGIOS

SILVER

ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

KARTALIS CHRISTOS

SILVER

ΚΙΚΕΜΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

J. DIERSTEIN – Τ. ΚΙΚΕΜΕΝI

SILVER

ΚΛΑΔΗΣ – ΠΑΝΤΟΥΒΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

KLADIS – PANTOUVERIS DIMITRIOS

SILVER

ΚΛΟΥΤΣΙΝΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

KLOUTSINIOTIS PANAGIOTIS – LADOLEA

SILVER

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

KONTOPOULOS DIMITRIΟS

SILVER

ΚΟΤΣΙΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

KOTSIRA VASSILIKI

SILVER

ΚΟΥΛΑΓΙΝΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

MAKARA

SILVER

ΛΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ  ELIXIRION 

ELIXIRION

SILVER

ΛΙΓΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

LIGNOS GEORGIOS

SILVER

ΛΙΝΟΣΠΟΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

LINOSPORI ALEXANDRA

SILVER

ΜΑΡΚΟΜΙΧΕΛΑΚΗ ΒΙΒΗ  VOLVI ESTATE

VOLVI ESTATE

SILVER

ARIAΝNA TRADING COMPANY

ARIAΝNA TRADING COMPANY

SILVER

ΜΠΑΛΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΛΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

BALTOPOULOS ATHANASIOS – CHATEAU BALTO

SILVER

ΜΠΑΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

BASTAS IOANNIS

SILVER

ΜΠΟΤΣΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

BOTSAS ARISTEIDIS

SILVER

ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

BOURAS ARGYRIS -ELEONES

SILVER

ΜΥΛΩΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ

MYLONA CHRISTINA&GEORGIA

SILVER

ΝΕΟΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  CRETAN TREE

CRETAN TREE

SILVER

ΝΙΑΚΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΑΠΌ ΣΚΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ)

NIAKOULAS KONSTANTINOS

SILVER

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΣΑΤΣΑΚΗΣ)

TSATSAKIS MILTIADIS

SILVER

ΣΤΡΑΚΚΑ ΛΤΔ

STRAKKA LTD

SILVER

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

KAKKAVOS ESTATE

SILVER

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

PARASKEVOPOULOU ELEFTHERIA

SILVER

ΠΕΤΡOΠΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

        PETROPOULAKIS NIKOLAOS

SILVER

ΠΟΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

POTOU CONSTANTIN-GROUP OF COMPANIES

SILVER

ΠΡΟΕΣΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΜΠΕΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ZIRO ELEOLADO SITIAS

SILVER

ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

PROTOULIS KONSTANTINOS

SILVER

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

SAKELLAROPOULOS GEORGIOS

SILVER

ΣΑΡΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

SARAPIS IOANNIS

SILVER

ΣΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

SELLAS IOANNIS

SILVER

ΣΟΥΛΗΣ-ΧΑΪΚΑΛΗΣ

SOULIS-CHAIKALIS, “ARISTAION”

SILVER

ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

SPYRIDAKIS IOANNIS

SILVER

ΣΩΤΗΡΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

SOTIRALE-BIO

SILVER

ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ

TERZOPOULOS ARISTOMENIS

SILVER

ΤΖΑΝΕΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

TZANETOU EVANGELIA

SILVER

ΤΣΑΚΟΥ-ΜΥΡΩΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

TSAKOU-MYRONAKI MARIA

SILVER

ΤΣΟΤΣΟΡΟΣ ΝΙΚΟΣ

TSOTSOROS NIKOLAOS

SILVER

ΦΡΟΥΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

HELLENIC ORGANIC FOOD

SILVER

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

CHRISTOPOULOS GEORGIOS – ESTERRA

SILVER

 

JACOLIVA S.L.

SILVER

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝEΤAIΡΙΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ

AGRICULTURAL COOPERATIVE OF PALEOPANAGIA

BRONZE

ΒΑΛΣΑΜΗΣ  ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

VALSAMIS  GERASIMOS

BRONZE

ΓΡΑΦΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

GRAFAKOS PANAGIOTIS LELEX – LELEGES

BRONZE

ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

DALIANIS ATHANASIOS

BRONZE

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ-ΚΑΡΑΒΙΑ ΣΟΦΙΑ

EMMANOUIL-KARAVIA SOFIA

BRONZE

ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΑΡΡΑ

EFTHYMIOU ESTATE

BRONZE

ΖΑΡΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΖΗΣ)

ZARKOS GEORGIOS

BRONZE

ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

KARAMPATSOU DIMITRA

BRONZE

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

KARAMPELAS ODYSSEAS

BRONZE

ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗΣ  AENAON

KAROUMPALIS – AENAON

BRONZE

ΚΟΚΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

KOKKAS DIMITRIS

BRONZE

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

LAMPROPOULOS KOSTAS

BRONZE

ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

LIVANIOS STAVROS

BRONZE

ΜΠΑΤΑΡΛΗ ΜΑΡΙΑ

BATARLI MARIA – ATHENA’S ROSE

BRONZE

ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

BINIARIS ATHANASIOS

BRONZE

ΠΑΖΑΡΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ)

PAZARLI PANAGIOTA

BRONZE

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ (ΤΣΟΥΡΟΣ)

PAPADOPOULOS GRIGORIS

BRONZE

ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

PARASCHOU CHARALAMPOS

BRONZE

ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

PIERRAKOS IOANNIS

BRONZE

ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

776 DELUXE FOODS

BRONZE

ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

SAMPAZIOTIS KONSTANTINOS

BRONZE

ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

STATHAKOPOULOS ATHANASIOS

BRONZE

ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

STAMPOULIS THEODOROS

BRONZE

ΣΥΡΡΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

SYRRAKOS APOSTOLOS

BRONZE

ΤΖΑΜΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

TZAMALIS GEORGIOS

BRONZE

ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ AE

TSANTALIS SA

BRONZE

ΤΣΑΟΥΣΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

TSAOUSELIS KONSTANTINOS

BRONZE

ΤΣΩΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Κ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

TSONIS EFTHYMIOS&VASILEIOS

BRONZE

ΤΣΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

TSONIS PETROS

BRONZE

ΦΑΝΟΥΡΓΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

FANOURGAKIS PANTELIS

BRONZE

ΧΑΤΖΑΚΗ ΛΙΖΑ – ΚΑΤΣΙΚΕΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

CHATZAKI LIZA-KATSIKEAS SOTIRIS

BRONZE

ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

PSALLIDAS ATHANASIOS

BRONZE

ΨΥΧΑΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

PSYCHALIS MARIOS ΗΑ-HYACYNTHUS

BRONZE