Με σημαντικά συμπεράσματα, αυξημένη προσέλευση και βραβεύσεις ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ελαιοκανθάλης στην Αρχαία Ολυμπία

H Διεθνής Εταιρεία Ελαιοκανθάλης (OIS) ολοκλήρωσε πρόσφατα το Συνέδριο της που  πραγματοποιήθηκε στις 2&3 Ιουνίου στην Αρχαία Ολυμπία και ήταν το τρίτο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 ετών. Το 1ο έλαβε χώρα στο νησί της Ζακύνθου, το 2ο  πραγματοποιήθηκε στην Ubeda στην Ισπανία και το 3ο συνέδριο της OIS, για να τιμηθεί το 2016 ως Ολυμπιακή χρονιά, αποφασίστηκε να διοργανωθεί στην Ολυμπιακή Ακαδημία στην αρχαία πόλη της Ολυμπίας. Αρκετοί από τους σημαντικότερους επιστήμονες στο χώρο του ελαιολάδου συγκεντρώθηκαν για να ανταλλάξουν πληροφορίες και να μοιραστούν τα νέα ερευνητικά δεδομένα με περισσότερους από 400 συνέδρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Δρ. Jose Amerigo, Ιδρυτής της OIS, μίλησε για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί κατά τα τελευταία 3 χρόνια στο συνδυασμό της υγείας και της γαστρονομίας με την ελαιοκανθάλη και τις άλλες συναφείς φαινόλες που βρίσκονται στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και την μεσογειακή διατροφή. Ο στόχος της OIS είναι να συνδυάσει την πρακτική και την κλινική έρευνα για να αποδείξει και να διαδώσει τις βιολειτουργικές ιδιότητες του ελαιολάδου και τη χρήση του μέσω των κατάλληλων γαστρονομικών συνδυασμών.

Ο Kαθηγητής Προκόπιος Μαγιάτης, αντιπρόεδρος της OIS, παρουσίασε τα βραβεία Olympia Health & Nutrition Awards για τη διάκριση των ελαιολάδων με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φαινολικές ενώσεις. Πρόκειται για τον μοναδικό διαγωνισμό ελαιολάδου που βασίζεται στην περιεκτικότητα των ειδικών υγειοπροστατευτικών φαινολών και όχι στη γεύση. Είναι ο πιο επαληθεύσιμος και αντικειμενικός διαγωνισμός στον κόσμο. «Ελπίζουμε ότι θα γίνει θεσμός και θα συναντηθούμε ξανά εδώ στην Ολυμπία για να αποκαλύψουμε τα πιο υγιεινά ελαιόλαδα στον κόσμο.”

Ο Dan Flynn από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, UC Davis olive center, έδωσε μια ομιλία σχετικά με την ανάγκη για περισσότερη φαντασία στην εμπορία και το μάρκετινγκ των ελαιόλαδων πλούσιων σε ελαιοκανθάλη προκειμένου να κερδηθεί ένα τμήμα της προσοδοφόρας αγοράς βιολειτουργικών τροφίμων στις ΗΠΑ, όπου οι πωλήσεις τους είναι στα ύψη.

Ο Kαθηγητής Eric Tangalos από την Mayo Clinic εξήγησε την άνοδο της νόσου Alzheimer και τις επιπτώσεις της στα άτομα και τις οικογένειές τους. Η έγκαιρη ανίχνευση είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση αυτής της ασθένειας και πολύ σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα προληπτικά μέτρα, όπως o δραστήριος τρόπος ζωής και η σωστή διατροφή με τη χρήση ελαιολάδου, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και τη χρήση νέων φαρμακευτικών θεραπειών.

Ο Kαθηγητής John William Newman από το US dept. of Agriculture, at the Western Human Nutrition Research center in Davis California περιέγραψε την κλινική έρευνα που διεξήχθη σχετικά με την επίδραση λαδιού πλούσιου σε ελαιοκανθάλη στη συσσώρευση των αιμοπεταλίων του αίματος. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το λάδι αυτό έχει επίδραση στη συσσώρευση των αιμοπεταλίων του αίματος παρόμοια με ιβουπροφαίνη.

Η Δρ. Ελένη Μέλλιου παρουσίασε την ανακάλυψη μιας νέας ποικιλίας ελιάς που βρέθηκε στην περιοχή της Ολυμπίας και της Γορτυνίας. Η ποικιλία αυτή υπάρχει στην περιοχή για περισσότερο από 1500 χρόνια όπως φαίνεται από ορισμένα γηραιά δένδρα, αλλά παρέμενε παραμελημένη και χωρίς κάποιο επίσημο όνομα (ήταν γνωστή ως ντόπια λαδολιά ή χωραϊτικη). Η Δρ. Μέλλιου πρότεινε η ποικιλία να ονομαστεί Ολύμπια επειδή ανακαλύφθηκε στις περιοχές γύρω από την Ολυμπία. Το ενδιαφέρον γεγονός για αυτή την ποικιλία ελιάς είναι ότι παράγει πολύ ελαιόλαδο με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε φαινολικές ενώσεις.

Ο Δρ. Ramon Estruch εξήγησε τα αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής μελέτης PREDIMED από την οποία προκύπτει σαφώς ότι μια διατροφή πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη που προέρχονται από το ελαιόλαδο είναι καλύτερη για την καρδιαγγειακή υγεία από ό, τι μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά, και αποδείχθηκε επιτυχής σε ηλικιωμένα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Ο Kαθηγητής Stefanos Kales από την Ιατρική Σχολή του Harvard παρουσίασε τη μελέτη που έχει ξεκινήσει σε 1000 πυροσβέστες στις ΗΠΑ που θα ακολουθήσουν Μεσογειακή διατροφή με επιλεγμένα ελαιόλαδα. 

Η Kαθηγητής Amal Kaddoumi από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα στο Monroe περιέγραψε τα αποτελέσματα της εν εξελίξει έρευνας της σχετικά με την επίδραση των ελαιόλαδων με υψηλή ελαιοκανθάλη για τη νόσο Αλτσχάιμερ και όπως τόνισε “τα αποτελέσματα των μελετών μας υποστηρίζουν την ευεργετική και προστατευτική δράση του ελαιολάδου έναντι της AD (Νόσου Alzheimer) και CAA (εγκεφαλική αμυλοειδή αγγειοπάθεια)”.

Η Mary Flynn PhD Αναπλ. Καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Brown, ανέλυσε τα οφέλη της διατροφής πλούσια σε ελαιόλαδο. Στην ομιλία της «Αφήστε τα τρόφιμα να είναι τα φάρμακά σας και αφήστε τα φάρμακα είναι τα τρόφιμα σας”, η Δρ. Flynn εξέφρασε την άποψή της ότι ίσως το ελαιόλαδο είναι περισσότερο φάρμακο παρά τρόφιμο.

Ο Δρ. Bouaziz εξήγησε πώς η Τυνησία έχει αναπτύξει την παραγωγή ελαιολάδου με βάση την προστιθέμενη αξία και τα οφέλη για την υγεία, και ότι εκεί συνυπάρχουν οι σύγχρονες γεωργικές και παραδοσιακές μέθοδοι αρμονικά.

Η συνεχιζόμενη έρευνα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τονίστηκε από πολλές παρουσιάσεις. Η σταθερότητα των φαινολικών συστατικών του ελαιολάδου κάτω από διαφορετικές συνθήκες αποθήκευσης παρουσιάστηκε από την  Άννια Τσολάκου, η βελτιστοποίηση του τεστ Aristoleo και η σύγκριση του με τις μεθόδους Folin και NMR, από την Ηλιάνα Καλαμπόκη, η επίδραση του χρόνου και της θερμοκρασίας μάλαξης στο φαινολικό περιεχόμενο του λαδιού από τον Παναγιώτη Διαμαντάκο. Ο Kαθηγητής Feliciano Priego από το πανεπιστήμιο της Κόρδοβα παρουσίασε μια νέα μέθοδο LC-MS/MS για τη μέτρηση της ελαιοκανθάλης που ήδη χρησιμοποιείται στην εν εξελίξει έρευνα για τη βιοδιαθεσιμότητα της ελαιοκανθάλης που πραγματοποιείται από τον καθ. Li Li Ji από τον πανεπιστήμιο της Μιννεσότα. Η Δρ. Λάγουρη παρουσίασε μια νέα μέθοδο on line  παρακολούθησης της ποιότητας του ελαιολάδου, ενώ ακόμα μίλησαν οι κ. Κωνσταντίνος και Απόστολος Κυριτσάκης καθώς και ο καθ. Γκέρτσης από την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και ο καθ. Δημόπουλος από το ΤΕΙ Πελοποννήσου. Τέλος παρουσιάστηκαν από την Δρ. Μάρθα-Σπυριδούλα Κατσαρού τα αποτελέσματα της πρώτης κλινικής μελέτης σχετικά με την θετική επίδραση της κατανάλωσης ελιών τύπου Καλαμάτας στο λόγο LDL/HDL χοληστερόλης και την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος. 

Επειδή φέτος είναι μια Ολυμπιακή χρονιά, η OIS αποφάσισε να πραγματοποιήσει τελετή απονομής βραβείων για να αναγνωριστούν τα ελαιόλαδα που περιέχουν το υψηλότερο φαινολικό περιεχόμενο, και ιδίως ελαιοκανθάλη, τα ελαιοτριβεία που καινοτομούν και οι άνθρωποι και οι εταιρείες που προωθούν την έρευνα και την ανάπτυξη, καθώς και εκείνες που δημιουργούν γαστρονομικές συνταγές με αυτά τα ελαιόλαδα πλούσια σε φαινόλες.

To βραβείο για το ελαιόλαδο με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη απονεμήθηκε στο «The Governor”, 966 mg ανά κιλό, που παράγεται από την οικογένεια Δαφνή και προέρχεται από Λιανολιά Κέρκυρας. Το βραβείο υψηλότερων συνολικών φαινολικών ήταν το «Drop of Life» 3076 mg ανά κιλό που παράγεται από την εταιρεία The Greek Olive Estate της οικογένειας Μαθιόπουλου στη Γορτυνία και προέρχεται από την ποικιλία που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και ονομάστηκε “Ολύμπια”. Συνολικά υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό 565 δείγματα από 325 παραγωγούς/εταιρείας από την Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Κύπρο, Μαρόκο και Ουρουγουάη.

Το συνέδριο της OIS συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου της αρχαίας Ολυμπίας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και πολλών χορηγών από τον κλάδο του ελαιολάδου στην Ελλάδα. Ο Δρ. Μαγιάτης τόνισε“Είμαι συγκινημένος με το ποσό της οικονομικής στήριξης που δόθηκε ως χορηγία από τους ίδιους τους Έλληνες ελαιοκαλλιεργητές ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς μας και τους υποστηρικτές που έκαναν δυνατό αυτό το γεγονός”.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ Κατηγορία
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ – ΤΣΙΜΠΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ANGELOPOULOU KATERINA -TSIMPIDOU MARIA GOLD
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΓΩΝΑ ANGELOPOULOU PAGONA GOLD
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ – PAMAKO ANDROULAKIS EFTYCHIOS – PAMAKO GOLD
ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΛΑΔΟΠΕΤΡΑ VASILAKI ZACHAROULA-LADOPETRA GOLD
ΔΑΦΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ  THE GOVERNOR THE GOVERNOR GOLD
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 2GENSGREECE GOLD
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΛΕΟΝΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ DIMOPOULOS DIMITRIS GOLD
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ OLEO GOLD
ΔΡΕΜΕΤΣΙΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ASKLEPIOS GOLD
ΖΙΩΓΑ ΣΟΦΙΑ ZIOGA SOFIA GOLD
ΖΩΤΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ZOTOU ELENI-AIKATERINI GOLDEN TREE GOLD
ΘΕΡΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ THERIANOS DIMITRIS GOLD
ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  E-LA-WON KAMPOURIS IOANNIS E-LA-WON GOLD
ΚΑΣΕΛΛ KASELL GOLD
ΚΟΡΝΙΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ DIVINUS-GLORIA OLIVAE GOLD
ΚΟΤΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ KOTTIS NIKOLAOS GOLD
ΚΡΗΜΝΑΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  LIVA KRIMNIANIOTIS NIKOLAOS – LIVA GOLD
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ KONSTANTOPOULOS DIMITRIS GOLD
ΛΗΜΝΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ LIMNIOTIS SOTIRIS GOLD
MΑΘΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ THE GREEK OLIVE ESTATE-DROP OF LIFE GOLD
ΜΑΜΜΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  MILESTONE MAMMASIS KONSTANTINOS-MILESTONE GOLD
BLAUEL GREEK ORGANIC PRODUCTS BLAUEL GREEK ORGANIC PRODUCTS GOLD
ΜΠΑΚΛΗΣ ΙΛΑΡΙΩΝ BAKLIS ILARION GOLD
ΝΗΛΕΑΣ NILEAS GOLD
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EROTOKRITOS GOLD
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ PAPADOPOULOS KONSTANTINOS- ΜYTHOCIA GOLD
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ PETROPOULOS DIMITRIS GOLD
ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ ΜΑΝΟΣ PIROUNIAS MANOS GOLD
ΣΚΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ SKIKOS DIMITRIS GOLD
ΣΚΟΝΔΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ SKONDRAS GEORGIOS GOLD
ΤΡΙΠΟΤΣΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ TRIPOTSERIS DIMITRIOS GOLD
ΤΡΥΨΙΑΝΗ ΡΩΞΑΝΗ-ΣΟΦΙΑ TRYPSIANI ROXANI-SOFIA KALAMI GOLD
ΤΣΙΑΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ TSIAGKAS KONSTANTINOS GOLD
ΨΟΥΝΟΥ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΥΗ YANNI’S OLIVE GROVE GOLD
ΑΤΣΑΣ V.ATSAS ORGANIC PRODUCTS LTD GOLD
  ACEITES JUVENTUD GOLD
  L’ ALQUERIA GOLD
  OLIOLI BIODINAMICO S.L. GOLD
  MOLINO DE ZAFRA GOLD
  CASAS DE HUALDO GOLD
  AGROVIM SILVER
  GAEA FOODS SILVER
GIOVANNI BIANCHI ARGALI SILVER
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ DAMIANAKI IOANNA-NATURE BLESSED SILVER
ΑΔΙΚΗΜΕΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ADIKIMENAKI MARIA SILVER
ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΝΑΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ) ALEXIOU STAVROULA – ΚΤΗΜΑ FUGA SILVER
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ VASILOPOULOS DIMITRIS SILVER
ΒΛΑΧΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ VLACHOS ANTONIS SILVER
ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ GKAMPRELA KATERINA SILVER
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ – ΤΣΑΡΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ SPARTA GROVES SILVER
ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ DROSOPOULOS DIMITRIS SILVER
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ THEODOROPOULOS THEODOROS SILVER
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΔΑΛΙΑΝΗ ΘΕΟΧΑΡΗ) THEODOROPOULOS SPYROS-DALIANI THEOCHARI SILVER
ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ KALAMPOKA KONSTANTINA – EIRINI PLOMARIOU OLIVE OIL SILVER
NAVARINO ICONS NAVARINO ICONS SILVER
ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΚΑΛΟΧΕΡΗ ΕΙΡΗΝΗ) KALLIMANIS GEORGIOS SILVER
ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΣΚΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ) KALFAKAKOS GEORGIOS SILVER
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ KARAGIANNIS NIKOLAOS SILVER
ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ KARAMPOTSOS GEORGIOS SILVER
ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ KARTALIS CHRISTOS SILVER
ΚΙΚΕΜΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ J. DIERSTEIN – Τ. ΚΙΚΕΜΕΝI SILVER
ΚΛΑΔΗΣ – ΠΑΝΤΟΥΒΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ KLADIS – PANTOUVERIS DIMITRIOS SILVER
ΚΛΟΥΤΣΙΝΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ KLOUTSINIOTIS PANAGIOTIS – LADOLEA SILVER
ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ KONTOPOULOS DIMITRIΟS SILVER
ΚΟΤΣΙΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ KOTSIRA VASSILIKI SILVER
ΚΟΥΛΑΓΙΝΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ MAKARA SILVER
ΛΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ  ELIXIRION ELIXIRION SILVER
ΛΙΓΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ LIGNOS GEORGIOS SILVER
ΛΙΝΟΣΠΟΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ LINOSPORI ALEXANDRA SILVER
ΜΑΡΚΟΜΙΧΕΛΑΚΗ ΒΙΒΗ  VOLVI ESTATE VOLVI ESTATE SILVER
ARIAΝNA TRADING COMPANY ARIAΝNA TRADING COMPANY SILVER
ΜΠΑΛΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΛΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ BALTOPOULOS ATHANASIOS – CHATEAU BALTO SILVER
ΜΠΑΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ BASTAS IOANNIS SILVER
ΜΠΟΤΣΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ BOTSAS ARISTEIDIS SILVER
ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ BOURAS ARGYRIS -ELEONES SILVER
ΜΥΛΩΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ MYLONA CHRISTINA&GEORGIA SILVER
ΝΕΟΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  CRETAN TREE CRETAN TREE SILVER
ΝΙΑΚΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΑΠΌ ΣΚΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ) NIAKOULAS KONSTANTINOS SILVER
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΣΑΤΣΑΚΗΣ) TSATSAKIS MILTIADIS SILVER
ΣΤΡΑΚΚΑ ΛΤΔ STRAKKA LTD SILVER
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ KAKKAVOS ESTATE SILVER
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ PARASKEVOPOULOU ELEFTHERIA SILVER
ΠΕΤΡOΠΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ         PETROPOULAKIS NIKOLAOS SILVER
ΠΟΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ POTOU CONSTANTIN-GROUP OF COMPANIES SILVER
ΠΡΟΕΣΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΜΠΕΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ZIRO ELEOLADO SITIAS SILVER
ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ PROTOULIS KONSTANTINOS SILVER
ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ SAKELLAROPOULOS GEORGIOS SILVER
ΣΑΡΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ SARAPIS IOANNIS SILVER
ΣΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ SELLAS IOANNIS SILVER
ΣΟΥΛΗΣ-ΧΑΪΚΑΛΗΣ SOULIS-CHAIKALIS, “ARISTAION” SILVER
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ SPYRIDAKIS IOANNIS SILVER
ΣΩΤΗΡΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ SOTIRALE-BIO SILVER
ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ TERZOPOULOS ARISTOMENIS SILVER
ΤΖΑΝΕΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ TZANETOU EVANGELIA SILVER
ΤΣΑΚΟΥ-ΜΥΡΩΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ TSAKOU-MYRONAKI MARIA SILVER
ΤΣΟΤΣΟΡΟΣ ΝΙΚΟΣ TSOTSOROS NIKOLAOS SILVER
ΦΡΟΥΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ HELLENIC ORGANIC FOOD SILVER
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ CHRISTOPOULOS GEORGIOS – ESTERRA SILVER
  JACOLIVA S.L. SILVER
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝEΤAIΡΙΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ AGRICULTURAL COOPERATIVE OF PALEOPANAGIA BRONZE
ΒΑΛΣΑΜΗΣ  ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ VALSAMIS  GERASIMOS BRONZE
ΓΡΑΦΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ GRAFAKOS PANAGIOTIS LELEX – LELEGES BRONZE
ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ DALIANIS ATHANASIOS BRONZE
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ-ΚΑΡΑΒΙΑ ΣΟΦΙΑ EMMANOUIL-KARAVIA SOFIA BRONZE
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΑΡΡΑ EFTHYMIOU ESTATE BRONZE
ΖΑΡΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΖΗΣ) ZARKOS GEORGIOS BRONZE
ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ KARAMPATSOU DIMITRA BRONZE
ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ KARAMPELAS ODYSSEAS BRONZE
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗΣ  AENAON KAROUMPALIS – AENAON BRONZE
ΚΟΚΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ KOKKAS DIMITRIS BRONZE
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ LAMPROPOULOS KOSTAS BRONZE
ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ LIVANIOS STAVROS BRONZE
ΜΠΑΤΑΡΛΗ ΜΑΡΙΑ BATARLI MARIA – ATHENA’S ROSE BRONZE
ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ BINIARIS ATHANASIOS BRONZE
ΠΑΖΑΡΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ) PAZARLI PANAGIOTA BRONZE
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ (ΤΣΟΥΡΟΣ) PAPADOPOULOS GRIGORIS BRONZE
ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ PARASCHOU CHARALAMPOS BRONZE
ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ PIERRAKOS IOANNIS BRONZE
ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 776 DELUXE FOODS BRONZE
ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ SAMPAZIOTIS KONSTANTINOS BRONZE
ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ STATHAKOPOULOS ATHANASIOS BRONZE
ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ STAMPOULIS THEODOROS BRONZE
ΣΥΡΡΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ SYRRAKOS APOSTOLOS BRONZE
ΤΖΑΜΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ TZAMALIS GEORGIOS BRONZE
ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ AE TSANTALIS SA BRONZE
ΤΣΑΟΥΣΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ TSAOUSELIS KONSTANTINOS BRONZE
ΤΣΩΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Κ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ TSONIS EFTHYMIOS&VASILEIOS BRONZE
ΤΣΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ TSONIS PETROS BRONZE
ΦΑΝΟΥΡΓΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ FANOURGAKIS PANTELIS BRONZE
ΧΑΤΖΑΚΗ ΛΙΖΑ – ΚΑΤΣΙΚΕΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ CHATZAKI LIZA-KATSIKEAS SOTIRIS BRONZE
ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ PSALLIDAS ATHANASIOS BRONZE
ΨΥΧΑΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ PSYCHALIS MARIOS ΗΑ-HYACYNTHUS BRONZE

 

BERKELEY OLIVE GROVES BERKELEY OLIVE GROVES INTERNATIONAL