Με σημαντικά συμπεράσματα, αυξημένη προσέλευση και βραβεύσεις ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ελαιοκανθάλης στην Αρχαία Ολυμπία

H Διεθνής Εταιρεία Ελαιοκανθάλης (OIS) ολοκλήρωσε πρόσφατα το Συνέδριο της που  πραγματοποιήθηκε στις 2&3 Ιουνίου στην Αρχαία Ολυμπία και ήταν το τρίτο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 ετών. Το 1ο έλαβε χώρα στο νησί της Ζακύνθου, το 2ο  πραγματοποιήθηκε στην Ubeda στην Ισπανία και το 3ο συνέδριο της OIS, για να τιμηθεί το 2016 ως Ολυμπιακή χρονιά, αποφασίστηκε να διοργανωθεί στην Ολυμπιακή Ακαδημία στην αρχαία πόλη της Ολυμπίας. Αρκετοί από τους σημαντικότερους επιστήμονες στο χώρο του ελαιολάδου συγκεντρώθηκαν για να ανταλλάξουν πληροφορίες και να μοιραστούν τα νέα ερευνητικά δεδομένα με περισσότερους από 400 συνέδρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Δρ. Jose Amerigo, Ιδρυτής της OIS, μίλησε για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί κατά τα τελευταία 3 χρόνια στο συνδυασμό της υγείας και της γαστρονομίας με την ελαιοκανθάλη και τις άλλες συναφείς φαινόλες που βρίσκονται στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και την μεσογειακή διατροφή. Ο στόχος της OIS είναι να συνδυάσει την πρακτική και την κλινική έρευνα για να αποδείξει και να διαδώσει τις βιολειτουργικές ιδιότητες του ελαιολάδου και τη χρήση του μέσω των κατάλληλων γαστρονομικών συνδυασμών.

Ο Kαθηγητής Προκόπιος Μαγιάτης, αντιπρόεδρος της OIS, παρουσίασε τα βραβεία Olympia Health & Nutrition Awards για τη διάκριση των ελαιολάδων με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φαινολικές ενώσεις. Πρόκειται για τον μοναδικό διαγωνισμό ελαιολάδου που βασίζεται στην περιεκτικότητα των ειδικών υγειοπροστατευτικών φαινολών και όχι στη γεύση. Είναι ο πιο επαληθεύσιμος και αντικειμενικός διαγωνισμός στον κόσμο. «Ελπίζουμε ότι θα γίνει θεσμός και θα συναντηθούμε ξανά εδώ στην Ολυμπία για να αποκαλύψουμε τα πιο υγιεινά ελαιόλαδα στον κόσμο.”

Ο Dan Flynn από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, UC Davis olive center, έδωσε μια ομιλία σχετικά με την ανάγκη για περισσότερη φαντασία στην εμπορία και το μάρκετινγκ των ελαιόλαδων πλούσιων σε ελαιοκανθάλη προκειμένου να κερδηθεί ένα τμήμα της προσοδοφόρας αγοράς βιολειτουργικών τροφίμων στις ΗΠΑ, όπου οι πωλήσεις τους είναι στα ύψη.

Ο Kαθηγητής Eric Tangalos από την Mayo Clinic εξήγησε την άνοδο της νόσου Alzheimer και τις επιπτώσεις της στα άτομα και τις οικογένειές τους. Η έγκαιρη ανίχνευση είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση αυτής της ασθένειας και πολύ σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα προληπτικά μέτρα, όπως o δραστήριος τρόπος ζωής και η σωστή διατροφή με τη χρήση ελαιολάδου, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και τη χρήση νέων φαρμακευτικών θεραπειών.

Ο Kαθηγητής John William Newman από το US dept. of Agriculture, at the Western Human Nutrition Research center in Davis California περιέγραψε την κλινική έρευνα που διεξήχθη σχετικά με την επίδραση λαδιού πλούσιου σε ελαιοκανθάλη στη συσσώρευση των αιμοπεταλίων του αίματος. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το λάδι αυτό έχει επίδραση στη συσσώρευση των αιμοπεταλίων του αίματος παρόμοια με ιβουπροφαίνη.

Η Δρ. Ελένη Μέλλιου παρουσίασε την ανακάλυψη μιας νέας ποικιλίας ελιάς που βρέθηκε στην περιοχή της Ολυμπίας και της Γορτυνίας. Η ποικιλία αυτή υπάρχει στην περιοχή για περισσότερο από 1500 χρόνια όπως φαίνεται από ορισμένα γηραιά δένδρα, αλλά παρέμενε παραμελημένη και χωρίς κάποιο επίσημο όνομα (ήταν γνωστή ως ντόπια λαδολιά ή χωραϊτικη). Η Δρ. Μέλλιου πρότεινε η ποικιλία να ονομαστεί Ολύμπια επειδή ανακαλύφθηκε στις περιοχές γύρω από την Ολυμπία. Το ενδιαφέρον γεγονός για αυτή την ποικιλία ελιάς είναι ότι παράγει πολύ ελαιόλαδο με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε φαινολικές ενώσεις.

Ο Δρ. Ramon Estruch εξήγησε τα αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής μελέτης PREDIMED από την οποία προκύπτει σαφώς ότι μια διατροφή πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη που προέρχονται από το ελαιόλαδο είναι καλύτερη για την καρδιαγγειακή υγεία από ό, τι μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά, και αποδείχθηκε επιτυχής σε ηλικιωμένα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Ο Kαθηγητής Stefanos Kales από την Ιατρική Σχολή του Harvard παρουσίασε τη μελέτη που έχει ξεκινήσει σε 1000 πυροσβέστες στις ΗΠΑ που θα ακολουθήσουν Μεσογειακή διατροφή με επιλεγμένα ελαιόλαδα. 

Η Kαθηγητής Amal Kaddoumi από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα στο Monroe περιέγραψε τα αποτελέσματα της εν εξελίξει έρευνας της σχετικά με την επίδραση των ελαιόλαδων με υψηλή ελαιοκανθάλη για τη νόσο Αλτσχάιμερ και όπως τόνισε “τα αποτελέσματα των μελετών μας υποστηρίζουν την ευεργετική και προστατευτική δράση του ελαιολάδου έναντι της AD (Νόσου Alzheimer) και CAA (εγκεφαλική αμυλοειδή αγγειοπάθεια)”.

Η Mary Flynn PhD Αναπλ. Καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Brown, ανέλυσε τα οφέλη της διατροφής πλούσια σε ελαιόλαδο. Στην ομιλία της «Αφήστε τα τρόφιμα να είναι τα φάρμακά σας και αφήστε τα φάρμακα είναι τα τρόφιμα σας”, η Δρ. Flynn εξέφρασε την άποψή της ότι ίσως το ελαιόλαδο είναι περισσότερο φάρμακο παρά τρόφιμο.

Ο Δρ. Bouaziz εξήγησε πώς η Τυνησία έχει αναπτύξει την παραγωγή ελαιολάδου με βάση την προστιθέμενη αξία και τα οφέλη για την υγεία, και ότι εκεί συνυπάρχουν οι σύγχρονες γεωργικές και παραδοσιακές μέθοδοι αρμονικά.

Η συνεχιζόμενη έρευνα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τονίστηκε από πολλές παρουσιάσεις. Η σταθερότητα των φαινολικών συστατικών του ελαιολάδου κάτω από διαφορετικές συνθήκες αποθήκευσης παρουσιάστηκε από την  Άννια Τσολάκου, η βελτιστοποίηση του τεστ Aristoleo και η σύγκριση του με τις μεθόδους Folin και NMR, από την Ηλιάνα Καλαμπόκη, η επίδραση του χρόνου και της θερμοκρασίας μάλαξης στο φαινολικό περιεχόμενο του λαδιού από τον Παναγιώτη Διαμαντάκο. Ο Kαθηγητής Feliciano Priego από το πανεπιστήμιο της Κόρδοβα παρουσίασε μια νέα μέθοδο LC-MS/MS για τη μέτρηση της ελαιοκανθάλης που ήδη χρησιμοποιείται στην εν εξελίξει έρευνα για τη βιοδιαθεσιμότητα της ελαιοκανθάλης που πραγματοποιείται από τον καθ. Li Li Ji από τον πανεπιστήμιο της Μιννεσότα. Η Δρ. Λάγουρη παρουσίασε μια νέα μέθοδο on line  παρακολούθησης της ποιότητας του ελαιολάδου, ενώ ακόμα μίλησαν οι κ. Κωνσταντίνος και Απόστολος Κυριτσάκης καθώς και ο καθ. Γκέρτσης από την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και ο καθ. Δημόπουλος από το ΤΕΙ Πελοποννήσου. Τέλος παρουσιάστηκαν από την Δρ. Μάρθα-Σπυριδούλα Κατσαρού τα αποτελέσματα της πρώτης κλινικής μελέτης σχετικά με την θετική επίδραση της κατανάλωσης ελιών τύπου Καλαμάτας στο λόγο LDL/HDL χοληστερόλης και την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος. 

Επειδή φέτος είναι μια Ολυμπιακή χρονιά, η OIS αποφάσισε να πραγματοποιήσει τελετή απονομής βραβείων για να αναγνωριστούν τα ελαιόλαδα που περιέχουν το υψηλότερο φαινολικό περιεχόμενο, και ιδίως ελαιοκανθάλη, τα ελαιοτριβεία που καινοτομούν και οι άνθρωποι και οι εταιρείες που προωθούν την έρευνα και την ανάπτυξη, καθώς και εκείνες που δημιουργούν γαστρονομικές συνταγές με αυτά τα ελαιόλαδα πλούσια σε φαινόλες.

To βραβείο για το ελαιόλαδο με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη απονεμήθηκε στο «The Governor”, 966 mg ανά κιλό, που παράγεται από την οικογένεια Δαφνή και προέρχεται από Λιανολιά Κέρκυρας. Το βραβείο υψηλότερων συνολικών φαινολικών ήταν το «Drop of Life» 3076 mg ανά κιλό που παράγεται από την εταιρεία The Greek Olive Estate της οικογένειας Μαθιόπουλου στη Γορτυνία και προέρχεται από την ποικιλία που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και ονομάστηκε “Ολύμπια”. Συνολικά υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό 565 δείγματα από 325 παραγωγούς/εταιρείας από την Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Κύπρο, Μαρόκο και Ουρουγουάη.

Το συνέδριο της OIS συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου της αρχαίας Ολυμπίας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και πολλών χορηγών από τον κλάδο του ελαιολάδου στην Ελλάδα. Ο Δρ. Μαγιάτης τόνισε“Είμαι συγκινημένος με το ποσό της οικονομικής στήριξης που δόθηκε ως χορηγία από τους ίδιους τους Έλληνες ελαιοκαλλιεργητές ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς μας και τους υποστηρικτές που έκαναν δυνατό αυτό το γεγονός”.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
Κατηγορία
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ – ΤΣΙΜΠΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ANGELOPOULOU KATERINA -TSIMPIDOU MARIA
GOLD
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΓΩΝΑ
ANGELOPOULOU PAGONA
GOLD
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ – PAMAKO
ANDROULAKIS EFTYCHIOS – PAMAKO
GOLD
ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΛΑΔΟΠΕΤΡΑ
VASILAKI ZACHAROULA-LADOPETRA
GOLD
ΔΑΦΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ  THE GOVERNOR
THE GOVERNOR
GOLD
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2GENSGREECE
GOLD
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΛΕΟΝΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
DIMOPOULOS DIMITRIS
GOLD
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
OLEO
GOLD
ΔΡΕΜΕΤΣΙΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ASKLEPIOS
GOLD
ΖΙΩΓΑ ΣΟΦΙΑ
ZIOGA SOFIA
GOLD
ΖΩΤΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ZOTOU ELENI-AIKATERINI GOLDEN TREE
GOLD
ΘΕΡΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
THERIANOS DIMITRIS
GOLD
ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  E-LA-WON
KAMPOURIS IOANNIS E-LA-WON
GOLD
ΚΑΣΕΛΛ
KASELL
GOLD
ΚΟΡΝΙΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
DIVINUS-GLORIA OLIVAE
GOLD
ΚΟΤΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
KOTTIS NIKOLAOS
GOLD
ΚΡΗΜΝΑΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  LIVA
KRIMNIANIOTIS NIKOLAOS – LIVA
GOLD
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
KONSTANTOPOULOS DIMITRIS
GOLD
ΛΗΜΝΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
LIMNIOTIS SOTIRIS
GOLD
MΑΘΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
THE GREEK OLIVE ESTATE-DROP OF LIFE
GOLD
ΜΑΜΜΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  MILESTONE
MAMMASIS KONSTANTINOS-MILESTONE
GOLD
BLAUEL GREEK ORGANIC PRODUCTS
BLAUEL GREEK ORGANIC PRODUCTS
GOLD
ΜΠΑΚΛΗΣ ΙΛΑΡΙΩΝ
BAKLIS ILARION
GOLD
ΝΗΛΕΑΣ
NILEAS
GOLD
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
EROTOKRITOS
GOLD
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
PAPADOPOULOS KONSTANTINOS- ΜYTHOCIA
GOLD
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
PETROPOULOS DIMITRIS
GOLD
ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ ΜΑΝΟΣ
PIROUNIAS MANOS
GOLD
ΣΚΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
SKIKOS DIMITRIS
GOLD
ΣΚΟΝΔΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
SKONDRAS GEORGIOS
GOLD
ΤΡΙΠΟΤΣΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
TRIPOTSERIS DIMITRIOS
GOLD
ΤΡΥΨΙΑΝΗ ΡΩΞΑΝΗ-ΣΟΦΙΑ
TRYPSIANI ROXANI-SOFIA KALAMI
GOLD
ΤΣΙΑΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
TSIAGKAS KONSTANTINOS
GOLD
ΨΟΥΝΟΥ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΥΗ
YANNI’S OLIVE GROVE
GOLD
ΑΤΣΑΣ
V.ATSAS ORGANIC PRODUCTS LTD
GOLD
 
ACEITES JUVENTUD
GOLD
 
L’ ALQUERIA
GOLD
 
OLIOLI BIODINAMICO S.L.
GOLD
 
MOLINO DE ZAFRA
GOLD
 
CASAS DE HUALDO
GOLD
 
AGROVIM
SILVER
 
GAEA FOODS
SILVER
GIOVANNI BIANCHI
ARGALI
SILVER
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ
DAMIANAKI IOANNA-NATURE BLESSED
SILVER
ΑΔΙΚΗΜΕΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ADIKIMENAKI MARIA
SILVER
ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΝΑΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ)
ALEXIOU STAVROULA – ΚΤΗΜΑ FUGA
SILVER
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
VASILOPOULOS DIMITRIS
SILVER
ΒΛΑΧΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
VLACHOS ANTONIS
SILVER
ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
GKAMPRELA KATERINA
SILVER
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ – ΤΣΑΡΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
SPARTA GROVES
SILVER
ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
DROSOPOULOS DIMITRIS
SILVER
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
THEODOROPOULOS THEODOROS
SILVER
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΔΑΛΙΑΝΗ ΘΕΟΧΑΡΗ)
THEODOROPOULOS SPYROS-DALIANI THEOCHARI
SILVER
ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
KALAMPOKA KONSTANTINA – EIRINI PLOMARIOU OLIVE OIL
SILVER
NAVARINO ICONS
NAVARINO ICONS
SILVER
ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΚΑΛΟΧΕΡΗ ΕΙΡΗΝΗ)
KALLIMANIS GEORGIOS
SILVER
ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΣΚΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
KALFAKAKOS GEORGIOS
SILVER
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
KARAGIANNIS NIKOLAOS
SILVER
ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
KARAMPOTSOS GEORGIOS
SILVER
ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
KARTALIS CHRISTOS
SILVER
ΚΙΚΕΜΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
J. DIERSTEIN – Τ. ΚΙΚΕΜΕΝI
SILVER
ΚΛΑΔΗΣ – ΠΑΝΤΟΥΒΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
KLADIS – PANTOUVERIS DIMITRIOS
SILVER
ΚΛΟΥΤΣΙΝΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
KLOUTSINIOTIS PANAGIOTIS – LADOLEA
SILVER
ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
KONTOPOULOS DIMITRIΟS
SILVER
ΚΟΤΣΙΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
KOTSIRA VASSILIKI
SILVER
ΚΟΥΛΑΓΙΝΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
MAKARA
SILVER
ΛΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ  ELIXIRION
ELIXIRION
SILVER
ΛΙΓΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
LIGNOS GEORGIOS
SILVER
ΛΙΝΟΣΠΟΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
LINOSPORI ALEXANDRA
SILVER
ΜΑΡΚΟΜΙΧΕΛΑΚΗ ΒΙΒΗ  VOLVI ESTATE
VOLVI ESTATE
SILVER
ARIAΝNA TRADING COMPANY
ARIAΝNA TRADING COMPANY
SILVER
ΜΠΑΛΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΛΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
BALTOPOULOS ATHANASIOS – CHATEAU BALTO
SILVER
ΜΠΑΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
BASTAS IOANNIS
SILVER
ΜΠΟΤΣΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
BOTSAS ARISTEIDIS
SILVER
ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
BOURAS ARGYRIS -ELEONES
SILVER
ΜΥΛΩΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ
MYLONA CHRISTINA&GEORGIA
SILVER
ΝΕΟΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  CRETAN TREE
CRETAN TREE
SILVER
ΝΙΑΚΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΑΠΌ ΣΚΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ)
NIAKOULAS KONSTANTINOS
SILVER
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΣΑΤΣΑΚΗΣ)
TSATSAKIS MILTIADIS
SILVER
ΣΤΡΑΚΚΑ ΛΤΔ
STRAKKA LTD
SILVER
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
KAKKAVOS ESTATE
SILVER
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
PARASKEVOPOULOU ELEFTHERIA
SILVER
ΠΕΤΡOΠΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
        PETROPOULAKIS NIKOLAOS
SILVER
ΠΟΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
POTOU CONSTANTIN-GROUP OF COMPANIES
SILVER
ΠΡΟΕΣΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΜΠΕΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ZIRO ELEOLADO SITIAS
SILVER
ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
PROTOULIS KONSTANTINOS
SILVER
ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
SAKELLAROPOULOS GEORGIOS
SILVER
ΣΑΡΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
SARAPIS IOANNIS
SILVER
ΣΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
SELLAS IOANNIS
SILVER
ΣΟΥΛΗΣ-ΧΑΪΚΑΛΗΣ
SOULIS-CHAIKALIS, “ARISTAION”
SILVER
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
SPYRIDAKIS IOANNIS
SILVER
ΣΩΤΗΡΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
SOTIRALE-BIO
SILVER
ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ
TERZOPOULOS ARISTOMENIS
SILVER
ΤΖΑΝΕΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
TZANETOU EVANGELIA
SILVER
ΤΣΑΚΟΥ-ΜΥΡΩΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
TSAKOU-MYRONAKI MARIA
SILVER
ΤΣΟΤΣΟΡΟΣ ΝΙΚΟΣ
TSOTSOROS NIKOLAOS
SILVER
ΦΡΟΥΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
HELLENIC ORGANIC FOOD
SILVER
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
CHRISTOPOULOS GEORGIOS – ESTERRA
SILVER
 
JACOLIVA S.L.
SILVER
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝEΤAIΡΙΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ
AGRICULTURAL COOPERATIVE OF PALEOPANAGIA
BRONZE
ΒΑΛΣΑΜΗΣ  ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
VALSAMIS  GERASIMOS
BRONZE
ΓΡΑΦΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
GRAFAKOS PANAGIOTIS LELEX – LELEGES
BRONZE
ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
DALIANIS ATHANASIOS
BRONZE
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ-ΚΑΡΑΒΙΑ ΣΟΦΙΑ
EMMANOUIL-KARAVIA SOFIA
BRONZE
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΑΡΡΑ
EFTHYMIOU ESTATE
BRONZE
ΖΑΡΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΖΗΣ)
ZARKOS GEORGIOS
BRONZE
ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
KARAMPATSOU DIMITRA
BRONZE
ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
KARAMPELAS ODYSSEAS
BRONZE
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗΣ  AENAON
KAROUMPALIS – AENAON
BRONZE
ΚΟΚΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
KOKKAS DIMITRIS
BRONZE
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
LAMPROPOULOS KOSTAS
BRONZE
ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
LIVANIOS STAVROS
BRONZE
ΜΠΑΤΑΡΛΗ ΜΑΡΙΑ
BATARLI MARIA – ATHENA’S ROSE
BRONZE
ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
BINIARIS ATHANASIOS
BRONZE
ΠΑΖΑΡΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ)
PAZARLI PANAGIOTA
BRONZE
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ (ΤΣΟΥΡΟΣ)
PAPADOPOULOS GRIGORIS
BRONZE
ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
PARASCHOU CHARALAMPOS
BRONZE
ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
PIERRAKOS IOANNIS
BRONZE
ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
776 DELUXE FOODS
BRONZE
ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
SAMPAZIOTIS KONSTANTINOS
BRONZE
ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
STATHAKOPOULOS ATHANASIOS
BRONZE
ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
STAMPOULIS THEODOROS
BRONZE
ΣΥΡΡΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
SYRRAKOS APOSTOLOS
BRONZE
ΤΖΑΜΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
TZAMALIS GEORGIOS
BRONZE
ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ AE
TSANTALIS SA
BRONZE
ΤΣΑΟΥΣΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
TSAOUSELIS KONSTANTINOS
BRONZE
ΤΣΩΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Κ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
TSONIS EFTHYMIOS&VASILEIOS
BRONZE
ΤΣΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
TSONIS PETROS
BRONZE
ΦΑΝΟΥΡΓΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
FANOURGAKIS PANTELIS
BRONZE
ΧΑΤΖΑΚΗ ΛΙΖΑ – ΚΑΤΣΙΚΕΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
CHATZAKI LIZA-KATSIKEAS SOTIRIS
BRONZE
ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
PSALLIDAS ATHANASIOS
BRONZE
ΨΥΧΑΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
PSYCHALIS MARIOS ΗΑ-HYACYNTHUS
BRONZE

 

BERKELEY OLIVE GROVES BERKELEY OLIVE GROVES INTERNATIONAL